Kontra vesti

November 20, 2020

Buč Kesidi objavili vinilno izdanje albuma Euforija

Buč Kesidi su objavili vinilno izdanje hvaljenog albuma ‘Euforija’. Limitirana serija crvenih ploča po svemu sudeći neće ni stići u prodavnice jer je kompletan tiraž od 500 komada gotovo rasprodat za manje od dve nedelje i to samo u preorderu preko sajta benda. U prodaji je još samo tridesetak komada i to isključivo na sajtu benda na adresi https://buckesidi.com.

“Nakon digitalnog i koncertnog uspeha albuma “Euforija” kojim smo oduševljeni, drago nam je da Buč Kesidi konačno može i fizički da uđe u vaše domove u vidu ove prelepe crvene ploče ograničenog tiraža” navode članovi benda. 

Snimanje i izdavanje albuma podržali su Sokoj i OFPS, dok su vinilno izdanje zajednički objavili izdavačke kuće Kontra i Ammonite.

Album ‘Euforija’ benda Buč Kesidi bendu je doneo nominaciju za prestižnu nagradu IMPALA za najbolji nezavisni evropski album godine kao i put na prestižni Eurosonic festival koji je održan u januaru u Holandiji. Album je objavljen krajem prošle godine za izdavačku kuću Kontra, a sa albuma su se već izdvojili hitovi  “Nema ljubavi u klubu“, “Đuskanje ne pomaže“,  “TIHO” i ”Subota”.

10/10 Ravno do dna9/10 Balkanrock5/5 Esspreso4/5 Muzika.hr9/10 StereoArt MagazinZiher.hr samo su neke od ocena novog albuma benda.

Album Euforija se našao na svim relevantnim listama najboljih izdanja iz 2019. godine među kojima su i Muzika.hr, Singl godine po izboru publike BalkanrockaBalkanrock – 25 najboljih albumaBeehype – Best albums 2019Tegla.rs – Hit godineMuzika je Zvonko Radost – najbolji singl godineBefore AfterBalkan Rock – 10 najbojih regionalnih singlovaMuzika.hrStereo Art – singlovi godineHelly Cherry – 50 najboljih izdanjaHighway star magzineOblakoder

FOTO VEDRANA VUKOJEVIĆ