Kontra vesti

October 21, 2019

Da li znate kako zvuče Paper Animals?

Bend Paper Animals objavio je debi album “Rock Paper Scissors”

Bend Paper Animals objavio je svoj debi album pod nazivom “Rock Paper Scissors”. Album sadrži 9 pesama koje su nastajale tokom perioda od 3 godine. One su samo jedan deo njihovog repertoara, ali predstavljaju zaokruženu celinu dosadašnjeg rada benda. Numere su međusobno stilski slične, ali u dinamici, tematici i zvuku poprilično različite, što je direktna posledica mešavine žanrova koje članovi benda prate. Iako bend svoju muziku naziva indie rockom ovaj album u sebi sadrži elemente alternative, post rocka i popa. Kao neke od uticaja za stvaranje ovog albuma članovi benda navode izvođače kao što su Death Cab for Cutie, Kings of Leon i Two door cinema club. Autori pesama su pevačica Sofija Nedeljković i gitarista Damjan Jovanović, dok aranžman potpisuje ceo bend.
Album su snimali Andrej Ristevski u studiju fakulteta dramskih umetnosti i Lazar Arsović u “Coffee and Wine” studiju u Beogradu. Miks i master albuma radio je Lazar Arsović.

Album možete preslušati na https://kontra.fanlink.to/RockPaperScissors

Paper Animals je beogradski indie rock bend osnovan krajem 2016. godine koji koristi mešavine alternativnih žanrova sa vokalnim melodijama sličnim pop muzici kako bi stvorio svoj zvuk. Tematika pesama im je do sada bila vezana za svakodnevni život i nesvakidašnje situacije provučene kroz povremeno apstraktne tekstove. Iako je bend relativno mlad do sada iza sebe ima 3 singla i veliki broj klupskih nastupa širom Srbije. U oktobru 2019. objavljuju svoj debi album za diskografsku kuću Kontra. U nastavku godine promovisaće album nizom svirki čiji će datumi biti objavljeni.

Paper Animals su:
Sofija Nedeljković – Vokal
Damjan Jovanović – Gitara
Darko Pasujević – Bass
Marko Rakić – Bubnjevi

YouTube: https://www.youtube.com/c/paperanimals

Facebook: https://www.facebook.com/paperanimals2

Instagram: https://www.instagram.com/_paper_animals_/

Bandcamp: https://paperanimals.bandcamp.com

Paper Animals