Kontra vesti

June 9, 2022

Dvojac ZNTNDR predstavlja video spot za prvi singl Wonderful Time!

Dvojac ZNTNDR, koji čine Jovan Todorović i Ilija Duni, predstavili su video spot za prvi singl Wonderful Time sa debi albuma Pieces of Things That Come to Life.

Jovan Todorović je renomirani srpsko-američki režiser i multidisciplinarni umetnik koji živi u Njujorku. Bio je član beogradskog benda Kill Me Laser, režirao spotove za svetske zvezde kao što su Jessie Ware, Major Lazer i SOHN, a takođe je reditelj filma Beogradski fantom. Ilija Duni je beogradskoj i regionalnoj sceni već uveliko poznat kao pevač, gitarista, tekstopisac i autor muzike uticajnih bendova Petrol i Ti, koji su obeležili prethodne dve decenije u muzičkim alternativnim krugovima.

Njihov zajednički muzički-video projekat, ZNTNDR, se odvija na relaciji Beograd – Njujork. Minimalističkom estetikom elektronskog zvuka, razuđenim sinkopiranim ritmovima, snažnim basovima i setnim vokalima Jovana Todorovića, ZNTNDR prave udobnu atmosferu duboke noći, intime pred svitanje i aftera u plišanom separeu zadimljenog kluba,  dok gitare Ilije Dunija unose atmosferu orijenta od Ohridskog jezera do istanbulskih bazara. ZNTNDR je skraćenica od reči arapskog porekla Zenit i Nadir, odnosno najviše i najniže tačke na nebeskoj sferi.

Pesma, kao i album, se mogu pronaći na svim streaming platformama: https://fanlink.to/zntndr, a video na YouTube kanalu benda: https://www.youtube.com/watch?v=LYzhYN2ef4w. Spot za numeru Wonderful Time prati priču života i smrti ljudi iz romske zajednice i na živopisan, a opet suptilan način predstavlja njihovu patnju i bol. Režiju potpisuje Jovan Todorović.

Muziku su napisali i komponovali Jovan i Ilija, miks je uradio Alex Epton (sarađivao sa artistima poput FKA Twigs, Amber Mark, Jamie XX, Vampire Weekend, Skepta), a masterom se pozabavio Carl Saff. Album Pieces of Things That Come to Life sadrži 10 pesama:

  1. Broken
  2. Weightless
  3. Vow
  4. Pastor
  5. Soft Moon
  6. Wonderful Time
  7. Untitled Us
  8. Gone
  9. Mirror Dance
  10. Fade