Kontra vesti

October 16, 2020

Glumac Srđan Timarov u novoj pesmi Acarta

Gitarista, pevač i kompozitor Acart (Aleksandar Mitrović) objavio je novi singl u kome gostuje poznati glumac Srđan Timarov. Reč je o pesmi “Miholjdan” koja je objavljena na istoimeni praznik. Singl možete da preslušate ovde: https://kontra.streamlink.to/miholjdan

Filmičnu kompoziciju upotpunjuje glumac Srđan Timarov kao narator. O samoj pesmi i o tome kako je došlo do saradnje Aleksandar navodi: “Na ovom singlu sam počeo da radim prošle godine u otprilike ovo doba, što je i jedan od povoda za naziv. Tekst sam pisao u jakom emotivnom naboju, izdrodilo se mnogo reči, i shvatam da bi pesma trajala 10 minuta ako bi sve bilo pevano. Na pamet mi pada da bi dobar deo teksta mogao da se donese naracijom/recitovanjem uz snažnu muzičku potporu i da bi kombinacija tih elemenata sjajno prenela emocije koje je ova pesma u meni, kao autoru, probudila. U potrazi za nekim ko bi mogao da prenese ovaj tekst, preko kolege upoznajem Srdjana sa kojim lako dogovaram saradnju na obostrano zadovoljstvo. Srdjanova boja glasa, dikcija, posvećenost i profesionalizam su doprinele da ova kompozicija zazvuči baš onako kako sam želeo i zamišljao.”

Acart trenutno snima album “Homo Ludens” na kome će se naći predhodno objavljene pesme “Oj, vrbo”, “Lament”, “Kona”, “Nuklearni detlić” i “Miholjdan”. Producent je Petar Rudić iz studija „Destilerija”, a izdavač Kontra.