Kontra vesti

June 8, 2021

Igor Vince objavio novi singl – Sreća je

Često se pitamo kako neka pesma postane hit, a ta magija se ustvari desi mnogo, mnogo pre prvog javnog objavljivanja, prvih šerovanja, naslova i članaka. I evo, došao je trenutak da i sa vama podelimo jedan takav hit! Posle samo nekoliko prvih taktova, sreća će obuzeti i vas, i zato poslušajte najnoviji singl i spot  Igora Vinsa “Sreća je”  – https://youtu.be/YPfG4CskQ7o
Singl možete poslušati na svim streaming servisima na adresi: https://music.kontra.rs/srecaje
 
Igor Vins, kantautor, vokal i instrumentalista, prošle godine objavio je, i dalje aktuelni, singl “Vreme je” u kome su gostovali najistaknutiji rege muzičari regiona Hornsman Coyote (Eyesbun/Srbija) i Brain Holidays iz Hrvatske, koji je neposredno nakon objavljivanja dobio i titulu rege himne Balkana – https://youtu.be/DmBc1NKvPHQ
Pored novih pesama, Igor Vins na svojim nastupima izvodi numere sa svog drugog albuma, snimanog uživo, i to u audio i video formatu, na velikom koncertu na Kalemegdanu 2018. godine – “Igor Vince & His Drum, Brass And Keys LIVE @ Kalemegdan”. Ono po čemu se ovaj album zaista izdvaja, je to što se ne može svrstati ni pod jedan do sada ustanovljen muzički kalup. Od vrlo energičnih, ritmom nabijenih, numera i prodornih duvačkih linija, do najsuptilnijih balada, Igor se, na sebi svojstven način, razigrava sa žanrovima kao što su fank, afrobit, soul, rok, rege, r’n’b, worldbeat, džez i pop, čime autor ukazuje na širok spektar svog muzičkog izražavanja. 
Kako na velikim festivalskim, tako i na manjim, klupskim binama, Igora uvek prati njegov internacionalni, 12-člani bend “Drum, Brass And Keys” koji karakteriše snažna duvačka sekcija, upečatljiva ritam sekcija, egzotični prateći vokali i neizostavne afro-funky plesačice.

Ovaj Beogradjanin, poznat je i kao jedini muzičar van afričkog kontinenta u bendu Femija Kutija, sa kojim je do sada svirao na brojnim turnejama širom sveta. Osim Femija Kutija, Vins je nastupao i sa mnogim drugim svetskim muzičkim velikanima od kojih su neki od njih Keziah Jones, Fatoumata Diawara, Dean Bowman, Cheick Tidiane Seck, Cheikh Lo.