Kontra vesti

January 12, 2021

Indonezija i Srbija u Titovom Plavom vozu

Mladi pevač indonežanskog porekla, Joshua Arjono, danas je objavio svoj prvi singl pod nazivom ‘Pođi sa mnom’ kao i spot za pesmu. Singl i spot možete pogledati ovde: https://kontra.streamlink.to/podjisamnom
Prvim singlom „Pođi sa mnom“ Joshua nas upoznaje sa indonežanskom kulturom kroz ples, kostime i muziku, a radnja spota odvija se na unikatnoj i prepoznatljivoj srpskoj destinaciji – Titovom Plavom vozu.

Zaniljivo je i da aranžman i produkciju potpisuje Milan Stanković poznatiji kao SevdahBABY, dok je rediteljka spota Milena Grujić.

Joshua Josaphat Arjono  je mladi pevač, poreklom iz Indonezije koji živi u Beogradu a podjednako zaljubljen u srpsku i indonežansku kulturu. Kroz svoju zanimljivu životnu priču, Joshua je stekao multikulturalna iskustva koja su mu pomogla da razume obe tradicije, da ih obe voli i poštuje a upravo i sve te emocije da nam prenese kroz muziku.

O tome kome je posvećena pesma Joshua kaže:
‘Posvećen je mojoj supruzi Mirjani. Pesma je nastala neposredno pred naše venčanje. Nas dvoje se poznajemo od malih nogu, bili smo komšije 15 godina. Kada sam se iz Boleča preselio na Banjicu, izgubili smo potpuni kontakt. Jednoga dana sam, sasvim slučajno, naleteo na drugare iz Boleča i ne znam više ni kako, došli smo na temu nje. Našao sam je na Fejsbuku a sve ostalo je išlo kao u snu, neverovatnom brzinom. Inspirisan našim ponovnim susretom posle toliko godina, napisao sam joj pesmu pre našeg venčanja. Prvu demo veziju sam snimio malo posle venčanja kao jedan od poklona od mene. Nažalost nisam imao prilike ni vremena da snimim pesmu kako treba tako da evo već četiri godine nestrpljivo čekam da izbacim pesmu i ostvarim ovu želju’.