Kontra vesti

January 23, 2018

Ivica vas pita ‘Kakvi ste to ljudi’?

Alternativna i indi rok scena Srbije od danas je bogatija za još jedno izdanje. Radi se o vrlo zanimljivom ostvarenju beogradsko-pančevačke grupe Ivica, koju čine Ivan Kačavenda i Aleksandra Andonovska. Singl Nemam vremena, koji je u decembru najavio današnji izlazak albuma Kakvi ste to ljudi, oduševio je kako domaće, tako i regionalne muzičke kritičare i portale, te se pesma našla na gotovo svim top-listama u regionu.

Album možete naći na Bandcampu, Deezeru, Youtubu i svim ostalim digitalnim servisima putem linka: https://landlr.com/t/b9c81d.
Ovo je ujedno i prvo izdanje nove izdavačke kuće pod imenom Kontra.

Za razliku od prethodnih izdanja, na novom albumu je primetan izlazak iz introspektivne matrice i izvesno otvaranje ka objektivnoj realnosti, ali istovremeno bez napuštanja subjektivne perspektive karakteristučnu za izraz ove indi grupe. Okosnicu albuma Kakvi ste to ljudi čine tekstovi koji se bave svetom i ljudima sagledanim iz sobe, ali uz bogate, plesne ali i nežne muzičke aranžmane.

Album možete poslušati (ali i kupiti i na taj način podržati ove mlade stvaraoce) na svim poznatijim digitalnim servisima, kao što su Bandcamp, iTunes, Deezer, Spotify, YouTube i drugi. A Ivicu možete čuti u Pančevu u Dvorani Apolo u subotu, 3. februara, gde će nastupiti zajedno sa beogradskom grupom The End is Near.