Kontra vesti

March 18, 2021

Kragujevački Fraktal objavio debi spot!

Posle debi singla benda Fraktal, koji je postao i hit nedelje radija 202, kragujevački bend objavio je svoj prvi spot i singl na engleskom jeziku. Spot i singl možete naći ovde: https://kontra.streamlink.to/FraktalYourFire

”Fraktal je bend kragujevačkih muzičara. Na kaldrmi i uz zvuke Smak-a, Debele Nensi, Istok Iza, starih Osvajača, takoreći zlatnog doba šumadijskog Rock-a, stasali su Petar Radivojević solo gitara Točkove škole, Ivan Ristić-Bas gitara i Aleksandra Rikanović-Vokal. Nemerljiv je muzički uticaj na nekoliko generacija, koji je ostavio trag i produžio korenje na vreme muzike EKV-a, Oktobra, Orgazma, Idola… Sve smo konzumirali, dodali malo ljubavi prema Jazz-u i Progressiv-u, i zakuvali bubnjarom Lazarom Avdićem, dečkom mlađe generacije, koji je ispratio sav taj rock na svoj način drum sekvencama.

Osnovna ideja vodilja je LJUBAV bez granica prema muzici i šumadijskom rock-u. Hoćemo da vratimo rock u Kragujevac i rock iz Kragujevca pošaljemo u region i svet! Od zdravog temelja niče zdrava kuća, kuća iskrene želje i težnje da nove generacije i mladi ljudi osete ono što smo mi mogli, znali, umeli, živeli! Pre svega iskrenost, osećaj slobode izraza, autentičnost, pozitivan stav, obične stvari, lepe stvari koje diraju srce. Ideje su nastale u lepšim vremenima, muzika je sazrevala i dobila prostor i trenutak da se baš sada 2021. pojavi i ulepša tekuću stvarnost. Presrećni smo jer je publika osetila sve one emocije koje su i nas vodile prilikom stvaranja pesme ’’Kraj’’. Rock tema koja se nenametljivo provlači, poruka praštanja u ljubavi  i iskrena emocija, vratila nam je veru da treba biti i ostati dosledan originalnosti, pre svega sebi a samim tim i slušaocu koji prepoznaje lepotu u jednostavnosti.  Zahvaljujući tome, u vrlo kratkom roku, pesma je postala Hit dana pa i HIT nedelje omiljene dvestadvojke,  čime se grupa Fraktal našla u sjajnom društvu renomiranih izvođača. Koliko god da smo tako nešto priželjkivali, nismo tako brzo očekivali. Na korak smo do premijere našeg novog singla, novog video spota, sada i još više uzbuđeni imajući u vidu uspeh pesme ’’Kraj’’.

Numera ’’Your fire’’ ima zajedničke crte s njom u pogledu ljubavne teme koja dominira, srčanog izvođenja i iskrene emocije koja nas je vodila. Razlika u tempu i dinamici je ogromna, gotovo je zaista ’’vatrena’’ kako i naslov govori, na engleskom je jeziku, i zbog svih tih specifičnosti, nadamo se da ćemo stići i do još većeg broja poklonika naše muzike, koja će biti puna iznenađenja u budućnosti. Obećavamo!” navode članovi benda o novom singlu i svom dosadašnjem radu.

Pratite ih na: https://www.facebook.com/FraktalKragu… https://www.instagram.com/fraktalkg/