Ksenija Kuljača objavila debi album

Ksenija Kuljača, kantautor iz Beograda, danas je objavila svoj prvi album pod imenom „Snaga“ za izdavačku kuću Kontra. Album možete preslušati na sledećem linku: https://fanlink.to/snaga

Album sadrži osam numera i predstavlja zaokružen koncept emotivnih ispovesti kroz muziku i tekstove. U produkcijskom smislu, album je odsviran i sniman po „old school“ principima. Naročito se insistiralo da se dobije „organski“ zvuk svih instrumenata.

Album je najavio singl „Snaga“ u oktobru 2018. godine koji je odmah pobrao simpatije publike, a video produkciju spota potpisao je Boris Bakalov, frontmen benda „Ničim Izazvan“.  Ne obazirući se na trenutne trendove muzičkog tržišta, a poštujući emotivne slike pesama, pet numera sa albuma su u rok maniru, a tri su ambijentalnijeg art-pop karaktera. Album daje tu vrstu slobode, da se izraze do kraja svi stavovi i osećanja.

“Duga Od Papira”, rok numera, koja otvara album, postavlja pitanje, da li ljudska sujeta nadvladava pojam ljubavi, i koliko smo potonuli u bol. Pesma “Kao Da Želiš” odiše lucidnošću i polako „zalazi u problem“, sučeljavanje sa konfliktom u čoveku i situacijom u spoljašnjem okruženju. Svaka eksplicitnija emocija, dileme i odluke naglašene su tvrđim zvukom tokom čitavog albuma. “Mesečar” kantri zvuka nosi mirniji muzički doživljaj. „Kada Nebo zamolim“, „Snovi u vodi“ i „Lice u ogledalu“ u art pop žanru, spadaju u manju trilogiju, numere koje su poput neke mudre filozofije koja treba da se dogodi u čovekovom srcu, pre nego što se nanovo ne desi promena i zapečati odluka.

„Sunovrat“ je rok balada u kojoj kulminira cela priča albuma. Dok album zatvara „Snaga“, pesma, čija katarza nosi energije i ime celog albuma.

Ksenija je muzičku karijeru započela 2000. godine kao studijski i koncertni prateći vokal grupe ’’Neverne Bebe’’, na njihovim albumima ’’Južno od sreće’’ i ’’Best of’’, kao i na koncertima širom zemlje.

Od 2006. do 2012. godine bila je član benda “Funkestra”, na nastupima u zemlji i regionu.  Pored toga, nastupala je u svojstvu pratećeg vokala mnogim poznatim izvođačima pop i rok scene.

2013. i 2014. godine objavljuje singlove “Snovi u Vodi” i “Kada Nebo Zamolim”.  Na ovim pesmama se ostvaruje kao kompozitor, tekstopisac i producent.

Ksenija Kuljača – Snaga