Kontra vesti

December 24, 2018

Novi singl i video Kirila Džajkovskog

Makedonski kompozitor i producent Kiril Džajkovski nakon duže diskografske pauze vraća se sa novim singlom „REMINDER“ koji je premijerno predstavljen danas na njegovom zvaničnom YouTube kanalu. „Reminder“ je snimljen u saradnji sa reggae kantautorom David-om Lion-om, koji je i novi član Kirilovog koncertnog benda i nastupaće kao vokalni gost na sledećoj turneji.
Mješajući elektroniku s tradicionalnim makedonskim i balkanskim zvukom, Kiril Džajkovski, je jedan od najprepoznatljivijih balkanskih umetnika i začetnik Balkan Beata, muzičkog pokreta i indentiteta koji su globalno prepoznati kao autentični muzički izraz ovih prostora. Njegov unikatni muzički stil dolazi do izražaja i u novom singlu „Reminder“ koji je interesantna kombinacija Balkan Beat koncepta u fuziji sa Glitch Hop i Reggae uticajima koji prati i vrlo atraktivan i sinematičan video spot.
Ovo izdanje je prvo u nizu singlova novog materijala Džajkovskog koji će biti objavljeni tokom iduće godine. „REMINDER“ izlazi u izdanju Filter Label-a, a spot možete pogledati putem ovog linka: https://www.youtube.com/watch?v=58Xgxk2G5Mw

 

                             Djaikovski Ft David Lion – Reminder