Kontra vesti

April 18, 2019

Pančevačke Ljubičice u petak nastupaju u dvorani Apolo

Koncert: Ljubičice i Kezz
Petak, 19. april 2019. u 21:00 – DOM OMLADINE PANČEVO//APOLO

Grupa Ljubičice, jedan od najkarakterističnijih bendova novije alternativne scene, donosi svoj jedinstveni rokenrol/elektro bluz zvuk, i za 19. april priprema veliku koncertnu promociju novog izdanja, Žigosani u reketu, sa muzikom za istoimenu seriju. U pančevački Dom omladine stižu u okviru svoje Prolećne turneje. Na ovom koncertu, kao specijalni gost, nastupiće i Kezz, pa se spremite za live looping u provereno dobroj kombinaciji elektronike sa tradicionalnom muzikom balkana.
_
U okviru turneje 2019 Ljubičice će predstaviti novi projekat za duo, u kome grade neobičan spoj savremenog i retro zvuka – moderni bitovi i gitare iz šezdesetih, pomešane sa dosta prljavog bluza, masnih sintova ali i trunčicom narodnog nasleđa našeg podneblja.
Kao autori i producenti, Braća Stevanović već gotovo deceniju predstavljaju nezaobilazni deo aleternativne scene regiona. U tesnoj saradnji sa desetinom vrhunskih muzičara, rasprostranjenih širom Evrope, izvode najrazličitije koncertne eksperimente, od elektro-scenskih spektakala do intimnih akustičnih nastupa.

Retki su bendovi sa toliko širokom lepozom zvuka i izraza. Već na samom početku skreću pažnju javnosti, pa je scenski debi njihove muzike osvojio prvu nagradu na takmičenju bendova Tvoj Zvuk, a već naredne godine proglašeni su za najperspektivniji mladi bend od strane magazina Popboks. Od tada su objavili jedan studijski album, jedan album pesama koje su radili u saradnji sa Jesenjim orkestrom i jedan album klasične muzike, uz tri EP izdanja i četiri singla. Karakteristične su i saradnje sa brojnim umetnicima među kojima se izdvajaju Bill Drummond, Sajsi MC, Jesenji orkestar, Jarboli, Buč Kesidi, Miša Peruničić, Ab Re, Svi na pod…

O tome da se Ljubičice posebno ističu koncertima uživo, svedoče nastupi na svim većim festivalskim binama regiona. Na koncertu u Domu omladine Pančeva, prezentovaće novi materijal, ali i neke od starih hitova u novim izdanjima, pa nas očekuje jedinstveno koncertno iskustvo, uz dobro poznati gitarski zvuk Ljubičica i karakterističnu primenu live loopinga i elektronike.