Kontra vesti

October 4, 2019

Počeo je peti Indirekt festival

Beogradsku publiku očekuje preko 38 koncerata i 59 svetskih izdavača tokom tri festivalska dana

Počeo je peti po redu Indirekt festival koji se ove godine održava u Beogradskom marketu, gde će se u tri festivalska dana, od 2. do 4. oktobra, publici obratiti 59 predavača iz sveta muzike, dok će se na deset lokacija u Beogradu publika imati priliku da poseti koncerte više od 38 izvođača.

Konferencija kroz brojne panele i intervjue, ove godine obrađuje teme kao što su autorska prava, PR i društvene mreže za muzičare, mediji i komunikacije, digitalna distribucija muzike, izdavaštvo, zakazivanje koncerata i turneja, pisanje projekata, ali i vidljivost žena u muzičkoj industriji.

Konferencija je otvorena panel diskusijom na temu „Muzički PR i kako ga savladati“ i Keynote intervjuom sa osnivačem i direktorom EXIT festivala, Dušanom Kovačevićem, koji je govorio o 20 godina jednog od najvećih festivala Evrope.

Tokom tri dana festivala, posetioci će imati priliku da prisustvuju zanimljivim razgovorima o međunarodnim turnejama i menadžmentu bendova Dubioza koletiv, Manu Chao i S.A.R.S., gde će se razgovarati sa njihovim menadžerom Loginom Kočiškim (Login Kochishki), kao i sa Detlefom Švarteom (Detlef Schwarte), osnivačem jednog od najvećih svetskih showcase festivala, „Reeperbahn“.

U Xplore Music networking corneru, koji je zvaničan streaming partner Indirekta, posetioci će imati priliku da razgovaraju sa predavačima, upoznaju se sa novinarima koji prate muzičku scenu, izdavačima i organizatorima muzičkih festivala i koncerata iz regiona i isprobaju Xplore Music, novu muzičku aplikaciju koju je lansirao Vip mobile.

Samo neka od imena koja će se predstaviti publici u Beogradu su Bojana Vunturišević, Marčelo, Ana and The Changes, Detour, Porto Morto, Ljubičice i Turisti i mnogi drugi, a posetioci će moći da ih poslušaju na sledećeim lokacijama: Elektropionir, Beogradski market, Sprat, Dom omladine Beograda, Božidarac, Polet, Yugovinil i klub Knap, uz dodatne tajne lokacije.

Ulaz je slobodan, a kompletan program konferencije možete pronaći OVDE ili na zvaničnoj Facebook stranici festivala.

Sve o muzičkom programu: https://indirektfest.com/vesti/225237/bojana-vuntursevic-marcelo-detour-i-jos-35-izvodjaca-na-indirekt-festivalu.html

Sve o konferencijskom programu: https://indirektfest.com/vesti/225269/-59-panelista-iz-cele-evrope-na-indirekt-konferenciji-od-2-do-4-oktobra.html

Fotografije sa konferencije možete preuzeti OVDE.