Kontra vesti

November 27, 2019

Primabalerina Narodnog pozorišta u novom spotu Ivice!

Novi album Ivice, pod nazivom „1235”, objavljen je danas, 21. novembra, za izdavačku kuću Kontra. Album je dostupan na svim streaming platformama putem linka https://kontra.fanlink.to/1235.

Istovremeno sa albumom, objavljen je  i prvi spot za pesmu “Niko kao ti”. Video je režirala i snimala Staša Bukumirović, a glavnu ulogu igrala je primabalerina Narodnog pozorišta u Beogradu Tatjana Tatić. Asistent kamere Dušan Grubin, a montažerka Nataša Pantić. Spot je sniman na pozorišnoj sceni Kulturnog centra Pančeva. Spot možete pogledati ovde: https://www.youtube.com/watch?v=VchZVU9x5oE

Autor svoju muziku žanrovski opisuje kao indie, odnosno bližim odrednicama „zvučnih pejzaža” i “sanjive” muzike, a na novom albumu osnovni gitarski izraz obogaćuje elektronskim i produkcijskim manipulacijama zvučnom slikom (muzička produkcija Milan Bjelica), na tragu vodećih imena savremene alternativne scene poput Bon Ivera i Jamesa Blakea.

Ivan Kačavenda nastupa pod pseudonimom Ivica od 2012. godine. 2014. godine izabran je u deset najboljih mladih bendova na prostoru bivše SFRJ na banjalučkom Demofestu. Singlovi Ivice nekoliko puta su zauzimali prvo mesto na nekadašnjoj top-listi Diskomera Radija Studio B. Ovog meseca objavio je album pod nazivom „1235” za izdavačku kuću Kontra. Radi kao nastavnik srpskog jezika i književnosti u osnovnoj školi u Pančevu.