Kontra vesti

January 12, 2021

Rambo Amadeus svoj najnoviji album objavio na digitalnim platformama

 

Posle YouTube-a album “Brod Budala” je od danas dostupanna svim strеaming servisima putem sledećeg linka: https://ramboamadeus.streamlink.to/BrodBudala

Za naslovnu numeru Rambo navodi: Ovu pjesmu sam napisao nakon što sam obratio pažnju na stvarni uticaj narodnih poslovica koje su nam svima u mladosti servirane kao “Modus vivendi”. Moja je namjera da ove poslovice osvijetlim iz nekog novog ugla, skrećući pažnju na njihov potencijalno štetan uticaj. Uvijek zamišljam kako bi Vanzemaljci – neka bistrija civilizacija od Zemljana tumačila naše mudrosti. Na primer – poslovica “Pametniji popušta”, ona je najštetnija. Naravno da pametan čovjek treba da se skloni budali i siledžiji sa puta, ali to nikako ne znači da ne treba da nastoji da ga nadmudri, na vješt način sprovede svoju volju, minimizira uticaj budale na razvoj događaja, u suprotnom se neumitno vraćamo u kameno doba.

Na albumu se nalazi 10 pesama koje su povezane u jednu celinu. U pitanju je Rambov 12. studijski album koji objavljuje u saradnji sa izdavačkom kućom Fair Share.