Kontra vesti

February 8, 2021

Retrospektiva objavila akustičnu verziju hit singla

Mladi beogradski pop sastav Retrospektiva objavio je nedavno svoj prvi singl pod nazivom ”Čujem da ljudi kažu zbogom”. U pitanju je hitična pop dance pesma u čijoj se video ekranizaciji pojavljuje Lazarela Lovović, zvezda Tik Tok platforme. U produkciji pesme je učestvovao Boris Krstajić, poznat po hit singlu Ma Cherie, dok je prateće vokale snimila Ana Protulipac, članica benda IrieFm. Singl i video spot možete naći na sledećem linku: https://kontra.streamlink.to/cujemdaljudikazuzbogom

U okviru debi izdanja Retrospektiva je za izdavačku kuću Kontra Rights objavila i 4 remixa i spot za akustičnu verziju pesme.

Remikse potpisuju Fantom i Pocket Palma  kao predvodnici nove regionalne pop scene, dok sevdahBABY i Gramophonedzie donose svoj dobro prepoznatljiv zvuk.

Akustična verzija pesme snimljena je u saradnji sa mladim beogradskim muzičarima Gagijem Hajnrihom, Andrijom Gavrilovićem i Lunom Škopeljom. Ovim spotom Retrospektiva najavljuje i novi singl na kome nastavlja saradnju sa muzičarem/producentom sa Berklee-ja i beogradskom umetnicom.

Retrospektiva je autorski pop sastav iz Beograda nastao 2019. godine. Njihovu muziku definiše spoj pop melodija, modernih beat-ova i synth zvuka 80-ih. Iza njihovih pesama stoje autentičan muški vokal, funky bas i savremeni muzički programing. Retrospektivu čine: Aleksandar Stevanović, Luka Samardžija i Dušan Paunković.