Kontra vesti

June 10, 2022

Silente objavili novi album

Dubrovački bend Silente najavio je objavu novog izdanja za petak 10. jun, a dugoočekivani studijski album nosi naziv IV.

“Voleli bismo da pojednostavimo priču oko ovog albuma. Zato smo ga i nazvali samo – IV. To je samo zbrika naših osećaja u protekle dve godine. Četvrta po redu. Apsolutno svaki njegov komadić posvećen je isključivo našim fanovima i nikome drugom. Onim žestokim lovcima na čuda koji su nas strpljivo čekali sve ovo vreme. Nadamo se da će barem delimično opravdati ljubav i podršku koju ste nam pružili jer to je naš jedini cilj. Žao nam je što se ovoliko odužilo. Eto vam pesme, ništa drugo nemamo, ništa drugo nam ni ne treba. Hvala na svemu i vidimo se na koncertima”, poručuju Doris, Ivana, Sančo, Tibor i Ivuša iz benda Silente.

Na novom albumu se nalazi deset pesama, a sve tekstove napisao je Sanin Karamehmedović, dok svu muziku i aranžmane potpisuje Tibor Karamehmedović. Muzički producent albuma je Nikša Bratoš koji je sa bendom i do sada radio na najvećim hitovima. Snimanje albuma potpisuju Nikša Bratoš i Domagoj Perišić, koji su ujedno zaslužni za mix, a uz Domagoja Perišića master potpisuje i Goran Martinac. Album je sniman u NB Studiju, kao i studiju Fazni pomak, zatim klubu Revelin Dubrovnik – a ton majstori su bili Domagoj Perišić i Sven Pavlović. Autor naslovnice albuma je Denis Butorac.

Na albumu su svirali i pevali Doris Kosović kao vokal, Ivana Čuljak kao prateći vokal i violina, Tibor Karamehmedović kao vokal i gitare, Ivuša Gojan je za bubnjevima i udaraljkama, Sanin Karamehmedović je svirao bas gitaru, a Šimun Končić klavijature.

Nakon što je sa Navečer se srca lome započela sjajna nova faza Silentea, nastavljena je singlovima Mene moje uši lažu, Nikada ovako, Poljubi me za kraj kao i Idi koji su se našli na lestvicama najizvođenijih pesama, a bend je nastavio da drži redovno mesto u programima radija kako u Hrvatskoj tako i u regiji. Pesma Poljubi me za kraj osvojila je i nagradu Zlatnog studija Jutarnjeg lista za pesmu godine, nagradu Cesarica za rok hit godine, dvostruku nominaciju za Porin nagradu, a Silente je ovenčan i Top.hr nagradom za sastav godine.

Svih pet objavljenih singlova daju uvid u to kako će zvučati novi album koji će u celosti biti objavljen ovog petka 10. juna za LAA.