Kontra vesti

November 28, 2019

STIGLA JE EUFORIJA! Buč Kesidi objavili novi album

Popularni pančevački levoruki indi rok elektropop boj bend duo Buč Kesidi objavio je novi, drugi po redu studijski album pod nazivom ‘Euforija’. Posle hit singlova „Nema ljubavi u klubu”, „Đuskanje ne pomaže“ i „TIHO“, koji su bend vinuli u vrh domaće rock scene, stigao je dugo očekivani album koji je objavila izdavačka kuća Kontra. Na albumu, čiju produkciju potpisuje Milan Bjelica, nalazi se 10 pesama kojima je bend redefinisao sopstveni zvuk i domaćoj sceni ponudio jedan savremeni prustup tumačenju rok muzike i muzičke produkcije. Album je je najavio novi singl pod imenom ‘Subota’ koji smo premijerno mogli da čujemo u emisiji 24 minuta sa Zoranom Kesićem, kao i na radiju Beograd 202. Snimanje albuma podržao je Sokoj.

Album možete pronaći na linku: https://kontra.fanlink.to/euforija

“Od prvog singla („Nema ljubavi u klubu“) se javila neka iskra koju smo pratili do evo
gotovog albuma. Euforija je deo večeri kada prestaneš da razmišljaš i samo uživaš u trenutku, i na neki način sve pesme opisuju jurenje ovog osećaja, iz perspektiva različitih likova, mesta, doba dana. Uglavnom smo bili uronjeni u pisanje i snimanje pesama i samo se trudili da sve to bude urađeno najbolje što može, tek sada kada je posao završen i kada čujemo finalni proizvod, stvari koje smo radili su nam čistije i jasnije. Vrlo smo zadovoljni albumom, postigli smo ono što smo hteli.“ navode članovi benda Luka i Zoran.

Album je već izazvao i pažnju kritike pa tako novinar sajta Balkanrock, Miloš Cvetković, Euforiju smatra albumom godine i dodeljuje mu ocenu 9/10! “Sa ova dva singla, hteli to mnogi da priznaju ili ne, domaći rokenrol zvučao je, nakon čitave večnosti, ponovo seksi. Ta zavodljiva kombinacija ovlaš perverzije, senzualnosti, ne dovoljno promišljenih postupaka i planova, drskosti, kajanja, inata, mučnine, osećaja superiornosti, osećaja inferiornosti i smenjivanja „letenja“ i „padanja“ čini euforiju. Boga mi, čini i „Euforiju“.” Tekst pročitajte na sajtu Balkanrock.

Bend je pobrao simpatije širom regiona što potvrđuju i vrlo uspešni nastupi. Pored već najavljenih koncerata na prestižnom Eurosonic festivalu u Holandiji, kao i MENT festivalu u Ljubjani, bend će održati dva najveća koncerta u karijeri za koje se već traži karta više. 30. novembra Buč Kesidi će u Novom Sadu promovisati novi album, dok ih beogradska publika željno očekuje 21. decembra u Sali Amerikana Doma omladine, na koncertu koji će po svemu sudeći već ove nedelje biti rasprodat!

Datumi turneje:
30. novembar – Novi Sad – MKC Petefi Šandor
4. decembar – Skoplje – MKC
5. decembar – Kragujevac – Dom omladine
6. decembar – Niš – Feedback
7. decembar – Zaječar – Omladinski centar
13. decembar – Banja Luka – DKC Incel
21. decembar – Beograd – Dom omladine – Amerikana
17. januar – Eurosonic festival u Holandiji
23. januar – Zagreb – Klub Sax
Ment festival – Ljubljana – februar 2020.