Kontra vesti

April 4, 2023

Stiglo je “Svitanje” – debi album Ive Lorens!

Iva Lorens objavila je svoj prvi studijski album “Svitanje”: https://kontrarights.lnk.to/SVITANJE na kome se nalazi ukupno deset pesama. Neke od pesama poput “Svitanje”, “(Hej) nisi više isti”, “Zima”, “Tenzija”, “2 DO 4” su nešto ranije tokom godine objavljene u obliku singlova.

Vodeći singl sa albuma jeste pesma “Udarci” za koji je snimljen i prateći video spot: https://youtu.be/yungHxP1Ai0, koji je snimao Ivin dugogodišnji prijatelj Marko Kažić, dok ga je režirala ona sama zajedno sa rediteljkom Mašom Đorđević. U spotu se pojavljuju eminentne dame naše medijske scene i to: Iva Ilinčić (glumica), Teodora Miljković (influenserka), Ksenija Knežević (bivša članica Hurricane sastava i muzičarka), Iva Parađanin (novinarka), Jelisaveta Miletić (novinarka / menadžerka u kulturi), kao i Irena Mišović, Ivina mama i poznata srpska manekenka. Kako Iva Lorens sama kaže glavna pesma “Udarci” predstavlja očekivanja jedne balkanske žene koje joj društvo nameće.

Ovaj album je moj prvenac, predstavlja odrastanje, zaljubljenost, društvo u kom se nalazimo i još mnogo toga, to je album koji sam ja želela da imam na našoj domaćoj sceni tokom svog odrastanja – izjavila je Iva Lorens o albumu “Svitanje”.

Iva Lorens je kantautorka koja se krajem 2021. godine pojavila na domaćoj sceni i ubrzo je sa svoja prva dva singla privukla pažnju publike i pozitivne kritike. “Iva Lorens je obećanje jednog novog, ponosnog srpskog mainstreama”, izjavio je Dragan Ambrozić. Mlada pop umetnica svoje pesme piše zajedno sa levorukim pančevačkim boj bendom Buč Kesidi, producentom Milanom Bjelicom i Petrom Pupićem poznatijem kao Egret. Njena muzika nosi elemente elektro popa, Ivini nežni vokali ukrašavaju i plutaju kroz njenu muziku dodajući dubinu celokupnim aranžmanima i iskrenim tekstovima. Pesma “Svitanje” ubrzo je postala favorit publike, te su je i čitaoci Oblakoder magazina proglasili za pesmu 2021. godine. Početkom leta 2022. najavila je saradnju sa svetskim pop pevačem Džejson Derulom koji joj je bio mentor u okviru Tuborg Open kampanje i pomogao da napravi svoj sledeći singl “2 DO 4” koji se kao i pesma “Svitanje”, takođe nalazi na solo albumu.