Otvoren konkurs za Bunt rok festival 2018.

Radio-televizija Srbije i emisija “Bunt” raspisuju četvrti konkurs za učešće demo-bendova na takmičenju “Bunt rok festival”.

“Već tri godine na Bunt Rok Festivalu dokazujemo da mlade generacije u Srbiji poseduju ogroman autorski potencijal i veliku želju da se bave rok muzikom” kaže Branka Glavonjić autorka emisije Bunt i Bunt Rok Festivala. “Ponosna sam na svoj tim i Radio-televiziju Srbije što smo u vreme apsolutnog jednoumlja, kiča i šunda koji vlada na televizijskim programima, uspeli da očuvamo emisiju koja ne podilazi najnižim ukusima. Mi pokušavamo da stvorimo i izgradimo nešto novo u Srbiji 21. veka, vrednujemo autentičnost i kreativnost. Želimo da otvorimo medijski prostor za mlade ljude koji nemaju gde da predstave to što rade, ali i da damo šansu svim autorima koji nisu uspeli da se afirmišu do sada.”

Bunt rok festival jedini je televizijski festival takmičarskog karaktera čiji je cilj afirmacija domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske pop i rok scene. Ovo četvrto izdanja festivala će biti po mnogo čemu drugačije od prethodnih, jer se održava u godini kada RTS obeležava veliki jubilej 60 godina postojanja Televizije Beograd, a emisija Bunt slavi 15. rođendan.

Nagradni fond obuhvata i ovog puta veliki broj nagrada od novčanih, preko robnih, do muzičkih nagrada i nastupa pobedničkih bendova na najvećim i najznačajnijim muzičkim festivalima u zemlji i regionu.

Prijave slati na mail adresu buntrokfestival@gmail.com ili na adresu Takovska 10, 11 000 Beograd, sa naznakom za BUNT ROK FESTIVAL.

Prijavite se, učestvujte u formiranju nove rok scene i pobedite!

Konkurs je otvoren do 11. februara 2018. godine.

Ovde možete preuzeti P R A V I L N I K o organizaciji i načinu izbora autora i izvođača za IV takmičenje demo bendova “Bunt Rok Festival”