Producent benda The Prodigy u Beogradu

Jonathan Burton, inženjer zvuka benda The Prodigy, sa kojima sarađuje od 2004. godine, održaće trodnevnu radionicu u Beogradu u organizaciji SAE Institute Belgrade. ‘Live Sound Masterclass’ održaće se od 23. do 25. januara. Svi učesnici imaće priliku da iz prve ruke imaju uvid u kompletan proces u realizaciji jednog koncerta, od priprema za koncert, uključujući tonsku probu, preko problema koji se dešavaju na lokacijama, bilo da su u pitanju koncertne hale ili festivali, kao i koja je u današnjoj koncertnoj produkciji i biznisu uloga live audio inženjera.

Pored toga među temama biće i razumevanje potreba umetnika i izvođača, rajder liste, pravilan izbor mikrofona i opreme, kako komunicirati sa promoterima i koncertnim dvoranama, izbor sistema ozvučenja, najčešći tehnički problem itd.
Kapacitet radionice je ograničen na samo 20 polaznika!

Burton je već 13 godina FOH inženjer benda The Prodigy. “Invaders Must Die” turneja trajala je pet godina u 30 zemalja sveta. Snimak koncerta iz Milton Keynes Bowl, čiji je on inženjer zvuka bio, dobio je UK Music Video nagradu. U svojoj karijeri sa bendom je radio sve, od malih klupskih koncerata do festivala od 500 000 ljudi!
Spisak klijenata sa kojima je sarađivao je impresivan a mi ćemo spomenuti samo neke od izvođača među kojima su Radiohead, Suede, Bjork, The Cranberries, Pulp, Cocteau Twins, Bat For Lashes, James Morrison, Big Audio Dynamite, DJ Fresh, Booka Shade, Zdravko Colic, Bryan Ferry, Lulu, Blue!, Ride, Echobelly, Boo Radleys, Sleeper, Teenage Fanclub, Sneaker Pimps, Finley Quaye, N’Dea Davenport, Lisa Stansfield, Lighthouse Family, Gay Dad, Morcheeba, Elastica, Stereo MC’s, Dandy Warhols, Katrina and The Waves i mnogi drugi.

Burton je snimao i u vruhsnkim studijima kao što su Abbey Road, The Manor i Townhouse ali i za legendarne TV emisije kao što su The Tonight Show, Top Of The Pops, Conan O’Brien, MTV i mnogi drugi. Stalni je saradnik čuvenog Sound on Sound magazina.

Više informacija o ovoj jedinstvenoj radionici svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu SAE

Linkovi:
Facebook event: https://goo.gl/TchZbV
SAE Web site: https://belgrade.sae.edu/en-gb/content/26423
https://youtu.be/X9wPvXxskzY
https://youtu.be/TCHD8Iy2XmI