Svetski stručnjaci muzičke industrije u ponedeljak u Beogradu!

Runda Digital Day, regionalna muzička konferencija održava se ove godine prvi put u Beogradu, 4. novembra u Marsh Open space.  U okviru konferencije, koja je namenjena izdavačima, muzičarima i svima koji žele da saznaju nešto više o digitalnoj distribuciji muzike, govoriće Tom Deakin, ispred organizacije Merlin najveće svetske agencije koja se bavi digitalnim autorskim pravima za nezavisne izdavače, Jörg Heidemann, direktor Nezavisnih muzičkih kompanija Nemačke – VUT, Wang Xueping ispred  Xplore music, nove streaming aplikacije koji je razvio Vip mobile. Među panelistima će se naći i predstavnici kompanija i organizacija kao što su IDJ, Mascom, Sokoj, OFPS, Prava Interpretatora, Aristokrat Music, Menart, Lampshade Media, Ammonite Records, Zavod za zaštitu intelektualne svojine ali i Ana Ćurčin, Ida Prester, novinarke Branka Glavonjić i Jadranka Janković.

Učesnici će govoriti na temu digitalne distribucije muzike, ISRC kodova, autorskih prava, kako postići uspeh kao izvođač u digitalnom dobu, koje su to komponente potrebne da bi napravili uspešnu izdavačku kuću, prisustva žena u muzičkoj industriji i njihovoj vidljivosti, ali i time šta će nam doneti streaming servisi na Balkanu.

Ulaz na konferenciju je slobodan ali je potrebna registracija putem sledećeg linka: http://runda.online/rundadigitalday/

Runda Digital Day se 6. novembra seli u Ljubljanu, dok će 7. novembra biti u Zagrebu. Među gostima konferencija u Zagrebu i Ljubljani je i  Jennifer Masset Head of Independent Label Support – Spotify, koja će voditi zvaničnu Spotify radionicu, zatim Helen Smith predsedavajuća najveće evropske asocijacije nezavisnih izdavača, Denis Simms ispred Worldwide Independent Network (WIN), Didier Gosset (Impala), Alexandra Tonisastre – Sonosuite, Chris Eckman (Glitterbeat Rec.), Relja Milanković (Bassivity Digital), Login Kochinski – Password production, Marta Stupin – Menart, Sanjin Đukić – LAA, Sara Gigante Charmworks i mnogi drugi.

Generali sponzor konferecnije je Merlin dok su pokrovitelji Organizacija proizvođača fonograma Srbije i Marsh Open Space, dok je zvanični Streaming partner konferencije Xplore Music.
Više o konferenciji pogledajte na: http://runda.online/rundadigitalday/

PROGRAM KONFERENCIJE BEOGRAD:

Vreme: Beograd 4.11 – Marsh Open Space
09:00 – 10:00 Welcome coffee and snacks – Networking and registration
10:00 Welcome
10:30 – 11:30 Roadmap to Germany
11:30 – 12:00 RUNDA Prezentacija
12:00 – 13:15 Developing a label for the digital era
13:15 – 14:15  Lunch break
14:15 – 15:15 Copyrights in the Digital Era
15:15 – 16:15 Women in Music Industry
16:15 – 16:30  Coffee break
16:30 – 17:10 Keynote Tom Deakin – Merlin
17:10 – 17:40 Label Spotlight – IDJ
17:40 – 18:40 Future of streaming in Balkans

RUNDA – Regionalno udurženje nezavisnih diskografa, je regionalna asocijacija nezavisnih izdavača koje je osnovano krajem prošle godine sa idejom povezivanje regionalne diskografske scene, rešavanja nagomilanih problema u oblasti autorskih prava kao i stavljanjem Balkana na svetku mapu muzičke industrije.

O Merlinu:

Osnovan 2007. godine Merlin je globalno telo koji se bavi digitalnim pravima.  Merlin pored tri major izdavača ubedljivo predstavlja najveći skup nosioca prava, preko 800 članova koji predstavljaju preko 10 000 izdavača iz 63 zemlje, koji izdaju neke od svetski najznačajnijih i najinovativnijih izvođača. Do danas Merlin je muziku licencirao svim svetskim vodećim digitalnim platformama i brine se da nezavisni izdavači budu adekvatno isplaćeni i vrednovani. Do danas Merlin je isplatio preko 2 milijarde dolara izdavačima i digitalnim agregatorima!!!

O Impali

Osnovana u aprilu 2000. Godine Impala predstavlja 99% evropskih izdavača poznatih i pod imenom “independents” ili nezavisni izdavači. Impala predstavlja preko 4000 izdavača iz cele Evrope, koji su godišnje odgovorni za 80% sve objavljene muzike, kao i 80% poslova u izdavačkom sektoru. Misija Imale je da razvija nezavisne izdavače, vrati vrednost umetnicima, promoviše kulturnu različitost i preduzetništvo i modernizuje muzički sector u celini.


O Xplore Music

Xplore Music je nova muzička aplikacija koju je lansirao Vip mobile. Xplore music je nova streaming aplikacija, koja vam omogućava da slušate svoju omiljenu muziku bilo kad i bilo gde. Xplore Music je dostupan kao mobilna i desktop verzija, u online i offline režimu, i trenutno sarađuje sa više od 50 različitih izdavačkih kuća, a nudi više od 30 miliona pesama, uključujući Sony Music, Universal Music i Warner katalog, preko 11.000 radio stanica i oko 400 oficijelnih plejlista i različitih žanrova! Aplikacija je namenjena korisnicima Vip mobilne mreže i dostupna za preuzimanje putem Android ili iOS platforme.