The Trigger potpisao za kultni Massacre Records

The Trigger i renomirani nemački izdavač Massacre Records potpisali su ugovor za izdavanje novog albuma i uskoro će se naći u društvu bendova Sinister, Crystal Ball, Atrocity, Dark Millenium, Thornbridge i 69 Chambers!
Massacre Records je poznat publici kao izdavač koji već skoro trideset godina aktivno promoviše metal i hard rok muziku i stajao iza imena kao što su King Diamond, Pretty Maids, Theatre of Tragedy, Atrocity, Pink Cream 69, HateSphere, Crematory, Kittie, Disbelief itd.

Beogradska petorka je još prethodne godine objavila da je završila snimanje svog prvog izdanja na engleskom jeziku. Nakon pregovora sa više izdavača, dogovor je postignut sa ovom dobro poznatom izdavačkom kućom.Istovremeno je došlo do male izmene u originalnom imenu benda Trigger, kojem je pridodato „The“ i sada glasi The Trigger. Bend se odlučio na ovaj korak da bi se izbegle potencijalne pravne i tehničke komplikacije zbog postojanja istoimenog benda u nekoj drugoj državi i nadalje će raditi pod ovim imenom.
Novo izdanje The Trigger-a će sa autorske strane istovremeno biti i presek njihovog dosadašnjeg rada. Na albumu će se naći neke od pesama poznate fanovima, ali sada u drugačijem obliku i naravno na engleskom jeziku.

Frontmen grupe, Milena Branković, priča o tome šta ovakav ugovor znači za dalji rad sastava:
„Ugovor sa Massacre Records nam zaista otvara mnoga vrata. Kada ste sa ovih prostora, jako je teško doći do strane publike, medija ili radio stanica, bez obzira koliko ste dobri u onome što radite, jer je konkurencija ogromna. Potrudili smo se da ne izdamo za jako malog izdavača, već za nekoga ko je dovoljno veliko ime da može da nam pomogne da se adekvatno predstavimo novim fanovima i da više nastupamo preko. Za sada je saradnja  sa izdavačem odlična i veoma smo zavodovoljni! Zaista smo ponosni što im se naš materijal dopao, što veruju u nas i što su se odlučili da nas potpišu, iako znaju da ćemo biti potpuno novo ime na evropskoj i svetskoj metal sceni.“

The Trigger su do sada objavili tri albuma na srpskom jeziku. Iako se zvuk benda tokom vremena menjao, prepoznatljivi elementi su mešanje agresivnih gitarskih rifova sa elementima drugih muzičkih žanrova i jedinstveni ženski vokal. Bend je tokom više od deset godina svog postojanja dobio više priznanja i nagrada, a albumi su dobili jednoglasne pozitivne kritike.

Prvenac na engleskom jeziku, “The Time of Miracles”, očekuje se u prvoj polovini 2019. godine!

Datum izlaska albuma biće uskoro objavljen!