Kontra vesti

February 2, 2016

Google Play Music od sada u Srbiji

Uživajte u muzici s Google Play Music servisa i iz Srbije!

Dva puta je Google do sada ispalio Srbiju svojim Google Play Music servisom. Prvi put nas je najavio na Twitteru, ali nam servis nije stigao, a onda je aktivirao letos Play Music i ugasio ga bez najave nakon jednog dana! Nadamo se da je treća – sreća!

S prvim minutima 8. decembra stigao je Google Play Music! Servis se aktivira ulaskom u Play Store, kad je potrebno potvrditi nove Uslove Google Play prodavnice u kojima se navode mogućnost kupovine muzičkih i audio sadržaja, kao i troškovi koje oni mogu da prouzrokuju.

Ukoliko ne vidite Muzika kategoriju sad, moguće je da će stići kasnije, ali pokušajte ovo:

– Ugasite sve aplikacije na Androidu ili pratite putanju Meni – Podešavanja – Aplikacije,pronađite Android prodavnica ili Play Store aplikaciju i uđite u nju. Tamo će vas sačekatiPrinudno zaustavikomanda koju treba aktivirati i nakon toga ponovo uđite u Play Store aplikaciju. Trebalo bi da vidite Muzika kategoriju nakon prihvatanja Uslova poslovanja.

Play Music odmah nudi veliki broj najpopularnijih novih i legendarnih hitova razvrstanih u kategorije (žanr, izvođači, singlovi, album, filmska muzika, miks kolekcije…). Cene su od 0.19 dolara do 1.29 dolara po pesmi ili od 1.99 dolara do 12.99 dolara po albumu, u zavisnosti od aktuelnosti pesme ili albuma, kao i od sadržaja. Dostupna je, o velikog li dana, i Adel i “Hello” numera po ceni od 1.29 dolara, dok je album “25” dostupan za 10.49 dolara.

Neke pesme se mogu preslušati pre kupovine, dok druge to ne mogu, a plaćanje se vrši kreditnom karticom, koja je vezana uz Google nalog. Ako je nemate biće potrebno da je dodate, jer trenutno nismo našli ništa besplatno, ali se Play Music redovno “dodvorava” korisnicima tako što nudi sniženja i besplatne naslove. Tako je, recimo, božićni album Maraje Keri sedam dana bio potpuno besplatan, u skladu sa praznicima koji stižu, a znate da “Kraljica Božića” tradicionalno “prži” liste svojim “All I Want For Christmas Is You” singlom. Zapravo, to su bili i prvi album i pesma koje smo iz Srbije kupili preko Google Play Music – toliko smo bili uzbuđeni zbog dolaska Play Music-a da smo kupili to što smo spomenuli 😀

U GALERIJI pogledajte kako izgleda novi Google Play Store, novi Uslovi poslovanja, Muzika kategorija, odabir, kupovina, slušanje muzike i koje opcije Google Play Music nudi.

Kako da kupim muziku, ako nemam karticu uz nalog

Ako želite da kupujete muziku, a ne znate kako, naravno da ćemo vam pomoći! Isto je kao i sa kupovinom aplikacija, a OVDE smo opisali kompletnu proceduru dodavanja kartice i kupovina na Google Play Store. Ako bude problema  komentari i d. mreže su vaši!

Od sada, nadamo se neće biti problema sa radom servisa i kod nas, jer smo uspeli da kupimo prvi album i prvu pesmu sa Google Play Music iz Srbije!

Izvor: Mondo