Novi singl Aleksandra Mitrovića Acarta

Nosite sirene, je nova pesma kantautora, kompozitora i gitariste Acarta, objavljena 1. marta. Ovom numerom umetnik zaokružuje rad na albumu Homo Ludens. Singl možete naći na sledećem linku: https://streamlink.to/nositesirene

Na ovom izdanju možemo čuti muzički sudar tradicionalne muzike i džeza u interpretaciji Acarta i njegovih brojnih saradnika među kojima su Srđan Timarov, Sashka Janx i drugi. Pesma Nosite sirene je nastala tokom karantina. Ona, uz retro aranžman, donosi snažnu emotivnu dramu aktera u neprestanoj unutrašnjoj borbi.

Acart je autor muzike, teksta i aranžmana; kao i vokalni i instrumentalni interpretator. Prateći vokal, Andrea Rađenović, je pesmu obojila i raskošnom solo deonicom. Ritam sekciju su činili Aleksandar Cvejić (bas gitara) i Goran Savić Čaki (bubanj), dugogodišnji članovi Acartovog benda. Kompozicija Nosite sirene je snimana u studijima Destilerija i Paškanat, producent je Petar Rudić, a izdavač Kontra.

Iza sebe, Acart ima dva albuma: Ćiril Method (Lampshade Media, 2017) i EP Studio Sessions (Lampshade Media, 2018). Kao kolumnista i recenzent stalni je saradnik World Music Asocijacije Srbije i autor je dve knjige poezije: Simfonija kiša (Narodna Biblioteka Smederevo, 2009) i Indigo tišine (NoRules, 2020).